over loopbaancoaching

In loopbaancoaching ga je op onderzoek uit. En daarin ben jij zelf het onderwerp. We gaan gedegen aan de slag met het in kaart brengen van je persoonlijkheid en je voorkeuren in gedrag- en  communicatiestijlen. (bijvoorbeeld met behulp van analyse instrumenten DISC of LIFO) 

In het eerste gesprek maken we de balans van dit moment op. Waar sta je nu, hoe ben je hier gekomen en wat is de aanleiding voor deze coaching. Vervolgens ga je op diverse manieren je huidige talenten en drijfveren onder de loep nemen. Daar horen ook een aantal opdrachten bij die je in de eerste weken gaat uitvoeren. Daardoor kun je steeds beter bepalen wat voor jou het allerbelangrijkste is en in welke werkomgeving jij het meest tot je recht komt.

Loopbaancoaching is ook in de spiegel kijken en daarbij kom je meer onder ogen dan alleen je ideale zelfbeeld. Je kijkt eerlijk naar je kwaliteiten maar ook naar je valkuilen. Daarin kom je ook je hardnekkige (belemmerende) overtuigingen en gedragspatronen tegen. En ga je zien waar en hoe deze je in de weg kunnen zitten. En in het licht van deze zelfkennis zie je ook waar je nou echt blij van wordt en  wat voor jou belangrijk is in werkinhoud en samenwerking met anderen.

Op basis van alle onderzoek kom je steeds dichter bij je intrinsieke wensen en de daarbij passende mogelijkheden. Als het beeld voldoende scherp is ga je verkenningen doen in de door jou gekozen richting. Ook hierbij krijg je opdrachten die je verder helpen in de aanscherping en waarin je gaat ervaren of je op de juiste weg bent. Uiteindelijk ga je met frisse energie en op basis van de juiste zelfkennis, je volgende stappen zetten richting de door jou gewenste toekomst.