introductie

Henny Veldhuizen

Amsterdam 1959

ERvaring

Vanaf 1982 werkte ik in diverse branches en sectoren. Eerst als professional bij de Overheid en in de Zorg (& Welzijn) sector. Kennis van de werkvloer was een belangrijke inbreng die ik had in mijn jaren als Lid van de Raad van Toezicht bij een tweedelijns Zorginstelling in Amsterdam.

In 1998 maakte ik de overstap naar de zakelijke dienstverlening. Ik startte als Management consultant en groeide door naar trainer & coach. Vooral op het gebied van (persoonlijk) Leiderschap, Communicatie, Samenwerking en Betekenisvol werken. 

Enkele voorbeelden van trajecten die ik deed als franchiser bij Nieuwe Dimensies en als (freelance) trainer vanuit Horizon Training & Ontwikkeling:

 
- Management Development en (Persoonlijk) Leiderschapsprogramma's in diverse ziekenhuizen, Gemeentelijke en Provinciale overheden, Bancaire organisaties, grote logistieke bedrijven zoals ECT,  Maersk, KLM,  PostNL en bij kennisinstituten zoals TNO en diverse Universiteiten
- Cultuurprogramma's bij diverse gemeenten ( O.a. een fusietraject van 3 gemeentes)

- Zelforganisatie/-sturing programma's in vele branches, o.a. bij de GGD en in de Ouderenzorg
- diverse Leergangen zoals Coaching- en Adviesvaardigheden o.a. in de Rechtspraak

Vandaag de dag werk ik zowel als trainer en als coach graag afwisselend  met individuen, MT's en teams.  


Inzichten

In de vele rollen die ik mocht vervullen ontdekte ik de tijdloze waarden die in alle scholen en stromingen terugkomen. 
Waar eerst ISO en het INK-model in de klassieke organisatie de toon aangaven volgden, (in lijn met globalisering, nieuwe technologie├źn,  digitalisering en andere andere organisatievormen) steeds nieuwe methoden met bijbehorende veranderende managementtaal.   

Organisaties zijn nu Lean en Agile en doen aan Zelfsturing. Wat blijft, is dat mensen graag van betekenis zijn. En liefst met plezier samenwerken aan duurzame resultaten. En daar ligt voor mij de bron in de passie voor mijn vak.

 Missie

Mijn missie is mensen coachen in het:

 'Met plezier samenwerken & leidinggeven aan mooie resultaten.'

Dat vraagt om diepgaande zelfkennis en verbindende vaardigheden. 
En ook weten wat je diepste waarden zijn en daar je gedrag en intenties aan toetsen. Dat bereik je alleen door grondige zelfreflectie, actief experimenteren en vervolgens evalueren. 

Daarin ben ook ik leerling van het leven. Voor mij is de natuur een belangrijke inspiratiebron. In de afwisselende seizoenen geniet ik enerzijds van de weidsheid in de vergezichten en anderzijds van het inzoomen op minuscule details. Op eenzelfde manier kijk ik met coachees naar hun vraagstukken; in- en uitzoomend naar wat betekenisvol is. 

Ontwikkeling

In de loop der tijd verzamelde ik een lange lijst met  bekwaamheden. Een paar voorbeelden: Lead Assessor ISO, NLP bij Anthony Robbins, Barrett Values CTT consultant (Cultuurwaarden onderzoek), NOBCO Coach, DISC Assessments, LIFO Licentiehouder, Trainer Large Scale Interventions, Trainer Verbindende Communicatie,  en mijn laatste opleiding is Systemisch Werken bij Phoenix. Mijn verlangen om te weten en te leren is eindeloos. 

En iets anders: ook haalde ik op mijn 52ste mijn motorrijbewijs en rij ik liefst door de bergen op mijn BMW 1250 GS. 

Kortom, ik blijf mijzelf ontwikkelen op zo veel mogelijk manieren. Dit vertaalt zich in mijn aanpak waarin ik alle kennis en ervaring (bedrijfskundig & psychologisch) combineer, in een begeleidingsstijl die door deelnemers vaak getypeerd wordt als 'liefdevol confronterend'.